Mijn leven is niet altijd licht en leuk geweest.

Sterker nog ik vond mijn leven altijd heel zwaar. Was vaak pessimistisch en het glas was altijd half leeg. Het gras bij de buren was ook altijd groener en de hele wereld was tegen mij.

Ja, zo was ik dus echt. Ik was boos en verdrietig en snapte echt helemaal niks van het leven. Ik deed maar iets en dat was dan vaak in dezelfde strekking als dat mijn omgeving het deed. Dan wist ik tenminste dat ik het goed deed.

Mijn grootste verlangen was namelijk ergens bij horen. Gezien en gehoord worden voor wie ik was en daar deed ik van alles voor. En iedere keer weer was ik er dan ook van overtuigd dat ik het nu echt gevonden had.

Niet dus.

Achteraf gezien maakte het me afhankelijk. Omdat ik werkelijk geen idee had hoe ik het leven moest leven. Het leven dat van me verwacht werd, dacht ik. En dus hing ik aan mensen. Durfde ik mijn eigen beslissingen pas te nemen als ik goedkeuring aan anderen had gevraagd.

In de loop der jaren kreeg ik aardig wat inzichten, maar toch voelde ik dat er iets groters was wat mij belemmerde om te zijn wie ik werkelijk was. Om de verantwoordelijkheid over mijn eigen leven te kunnen pakken.

Vorig jaar is alles voor mij veranderd. Ik bleek een heleboel heftige donkere stukken uit vorige levens mee te dragen en die zaten mij echt in de weg.

Met mijn lieve coach hebben we van 25 levens de lading afgehaald. Dat betekent dat ik ze nog wel met me meedraag, maar in dit leven niet meer erdoor getriggerd word. Wat een bevrijding is dat geweest.

Ik ben nu een jaar verder en kan oprecht zeggen dat ik mezelf nu zie en hoor. Dat ik daardoor niemand anders meer nodig heb om dit voor mij op te lossen. Ik heb de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor mijn eigen leven en de keuzes kunnen maken die echt bij mij passen. Omdat ik nu onvoorwaardelijk van mezelf hou.

Mijn visie

In dit leven worden we afgeleerd om ons hart te volgen, om van onszelf te houden en gewoon goed te zijn zoals we zijn. En dat terwijl we in de basis alleen maar licht en liefde zijn. We weten heel goed wat goed voor ons is en wat we willen. Alleen we mogen en durven er niet meer naar te luisteren. Het zit echter nog wel in ons, alleen goed verstopt. Ik weet inmiddels hoe het anders kan. Alles is echt mogelijk, zolang je er zelf maar in gelooft en op vertrouwt. Leef alsof het je laatste dag is en laat je vooral niet tegenhouden door wat er zogenaamd niet mogelijk is. Luister naar je hart, want het klopt. Je hebt altijd een keuze.

Wat je over mij moet weten

Ik heb een hekel aan hokjes en doe het liefst niets zoals het hoort. Ik volg dan ook zoveel mogelijk mijn hart en loop mijn eigen pad. Van daaruit is mijn bedrijf ook ontstaan. Ook ben ik een echte Leeuw: enorm enthousiast, warm en ruimdenkend. Ik vind niks gek en zie altijd overal oplossingen en mogelijkheden. En dat vind ik ook belangrijk om aan mijn klanten mee te geven. Alles is mogelijk!

Typisch Susanne

Als je mij zou kennen, zou je weten dat:

ik gek ben op alle vormen van puzzelen

ik altijd op het podium dans

persoonlijke ontwikkeling mijn hobby, passie en werk is

ik dolgraag een wereldreis zou maken

ik heel fanatiek ben met spelletjes

ik van avontuur en actie hou (van bommetjes in het zwembad tot alleen op reis gaan tot abseilen)

ik graag nieuwe dingen uitprobeer en zo verschillende ervaringen opdoe (zo heb ik met kerst alleen in een hotel gezeten. Dat was een prachtige ervaring)

Mijn motto: Alles is mogelijk!

Bij mij zat het in vorige levens en het is niet gezegd dat dat bij jou ook zo is. Vaak worden we getekend door ervaringen in onze jonge jaren. Ervaringen waar je je niet meer bewust van bent, maar die je wel hebben ‘getekend’ voor het leven.

Hoe fijn zou het zijn als we daar de lading vanaf kunnen halen en jij ook onvoorwaardelijk van jezelf kunt houden. Dat je niemand meer nodig hebt om jou te zien en te horen, omdat je dat nu zelf kunt. Op die manier kunnen anderen echt een verrijking worden in je leven in plaats van dat ze iets voor jou moeten oplossen wat je zelf nog niet kunt.

Ga met me mee op reis. Heel intensief gaan we met jouw rugzak aan de slag. We laten alles los wat jou niet meer dient, zodat er ruimte ontstaat om nieuwe wegen in te slaan. Terug naar jouw basis ontdek je wie je werkelijk bent en leer ik je hoe je vanuit die persoon je leven kunt gaan inrichten. Ga je met me mee?

Susanne Staal
06-48935425
info@susannestaal.nl

KVK: 64932397
BTW-nummer: NL002046136B08

© 2022 Susanne Staal | gemaakt door WebStaal